Chat per seks shqipetar

Rasti më flagrant është ai i një 50-vjeçari, i cili i tregon djalit 13-vjeçar që është i martuar, pasiv dhe i kërkon atij ta takojë.Ai i tregon se çfarë do t’i bëjë gjatë aktit seksual dhe i lë takim në darkë për të folur.

Chat per seks shqipetar-29Chat per seks shqipetar-39

Chat per seks shqipetar

Pikërisht këtu qëndron edhe problemi, sepse gjykatat duhet të vlerësojnë se çfarë ka qenë pranim vullnetar i një akti seksual dhe a mjafton vetëm dakordimi me gojë për një marrëdhënie seksuale apo duhet të ketë edhe pëlqim me shkrim.

Qeveria në Stokholm, e cila e quan veten feministe, ka propozuar këtë ligj të ri pas debateve shumë të ashpra në fushatën “#Me Too”, në verën e vitit të kaluar.

A duhet të kesh marrëveshje me shkrim para çdo seksi? Viktimat e dhunimeve apo seksit të padëshiruar në Suedi më nuk janë më të detyruara që gjatë aktit të kenë thënë “jo”, apo të dëshmojnë se e kanë kundërshtuar dhe janë mbrojtur gjatë aktit, për të denuar dhunuesin.

Aktet seksuale lejohen në këtë vend vetëm nëse bëhen mbi bazën vullnetare.

Më pas i kanë treguar sesi do ia heqin turpin, apo sesi do të bëjnë marrëdhënie seksuale me të, nëse ai shkon t’i takojë.

Madje, njëri prej tyre i tregoi djalit 13-vjeçar se ky favor kushtonte 50 euro, ose shumë të hollash në lekë.

Seksi në këtë vend do të jetë i mundur mbase vetëm nëse paraprakisht nënshkruhet një marrëveshje me shkrim, thonë me gjysmëhumor shumë komentatorë në vend dhe jashtë tij. Por pavarëisht barcoletave dhe humorit me këtë ligj, në një sondazh të bërë në Gjermani nga instituti You Gov, gati çdo i dyti ka deklaruar se do të ishte mirë që edhe në Gjermani të ketë një ligj të këtillë.

Në Gjermani ekziston ligji sipas së cilit “Jo do të thotë Jo”, në marrëdhëniet seksuale.

Prej ditës së dielë partnerët në Suedi duhet të kenë pëlqimin e palës tjetër për marrëdhënie seksuale.

Sapo e morën vesh lajmin deputetët shqiptarë thanë: Pse të mos e bëjmë edhe ne një ligj të tillë!

Nuk munguan kërkesat për favore seksuale, pavarësisht se merrnin vesh moshën e saj të vogël.

Tags: , ,